2015. szeptember 18., péntek

Palacsinta másképp: galette bretonne

Palacsinta másképp - galette bretonne, francia sós palacsintaPalacsinta, gyermekkorunk kedvenc édessége. És talán ezt tanuljuk meg a legkorábban elkészíteni, mikor kuktálkodunk a konyhában. Következzék egy kevésbé megszokott, sós palacsinta >>


Galette bretonne (ejtsd: galett brötonn)

Hozzávalók (30 db palacsintához): 
500 gr hajdina (fekete) liszt 
150 gr sima liszt 
1 tojás 
 
1,5 l víz 
olaj

Töltelékhez: sajt, sonka, vékonyra vágott zöldségek, hagymakarikák, spárga, tojás, és bármi egyéb maradék, ami a hűtőben van és szereted :)

Elkészítése: 
A palacsinta hozzávalóit összekevered, és legalább egy órán át állni hagyod. Ezalatt előkészítesz mindent a töltelékhez.

Tipp: ha nincs hajdina liszted, használhatsz rozs-, vagy teljes kiőrlésű lisztet is.
 
Sütés előtt felhevíted a serpenyőt. Olaj és vaj keverékén, hirtelen kisütöd a palacsinta egyik oldalát, és megfordítod. Most jöhet a töltelék. Ráütsz egy tojást a palacsinta még nyers felére és a serpenyőben megtöltöd az összes többi finomsággal. Mehet a só, bors, fűszerek. Amikor a tojás fehérje már megsült (a nehezen sülne, tegyél rá egy fedőt), hajtsd fel a palacsinta négy szélét egy kicsit, és már tálalhatod is.

Palacsinta másképp - galette bretonne - fancia sós palacsinta kecskesajttal, spárgával
Gyors és nagyon finom! Tálald salátával :) Mi kecskesajtot és spárgát tettünk a palacsintába



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése