2015. szeptember 18., péntek

Brazil hal - könnyű nyári étel

Brazil hal recept képekkelSüt a nap, szép az idő, meleg van. Nem csoda, ha nincs kedved a konyhában ácsorogni. Ilyenkor jól esik a saláta, de legyen ez bármilyen finom és üdítő, egy idő után vágyunk valami másra is.

Brazil hal paradicsomos, kókusztejes szószban - eredeti nevén Moqueca de peixe

Hozzávalók 4 főre: 
70 dkg tengeri halfilé (ha fagyasztva veszed, akkor ki kell engesztelni, és papírtörlővel felitatni róla a nedvességet, különben eláztatja az ételt) 
4 paradicsom 
2 közepes fej hagyma vékonyra szeletelve 
3 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve 
petrezselyem 
só, bors olívaolaj 
50 cl kókusztej (ha nincs otthon, ne stresszelj, a tejszín is megteszi)

Elkészítése: 
Vágd fel nagyobb kockákra a paradicsomot, és tedd a lábas aljába, sózd, borsozd meg. Erre jönnek a hagyma-, és fokhagyma szeletek. Locsold meg olívaolajjal. Most jönnek a halszeletek, és még egy kis olaj, só, bors. Jöhet annyi kókusztej (vagy tejszín), hogy épp ellepje a halat.
Lassú tűzön, fedő alatt kezdd el főzni. Néha rázogasd meg a lábast nehogy leégjen (a kevergetés nem ajánlott, nehogy szétessen a hal). 
Tálalás előtt szórd meg az apróra vágott petrezselyemmel. Igazándiból párolt rizzsel az igazi.

Brazil hal recept képekkel
Brazil hal, a könnyű nyári étel

Megjegyzés: Nálunk ez az étel, és a rizs is Zepter edényben készül, így minimális időt töltünk a konyhában.

Párolt rizs Zepterben

Hozzávalók: 
1 bögre rizs 
2,5 bögre víz 
2 gerezd fokhagyma 
só, bors 
2-3 evőkanál olaj 
petrezselyem

Rizsfőzés: 
Melegíts olajat egy lábasban, és pirítsd meg egy kicsit a rizst. Öntsd fel 2,5x-es mennyiségű vízzel. Jöhet bele a fokhagyma, só, bors. 15-20 perc alatt közepes hőfokon főzd készre a rizst. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

Brazil hal Zepterben párolt rizzsel
Párolt rizs készül a Zepter lábasban, ez lesz a köret a brazil halhoz



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése