2015. július 22., szerda

Dél-Afrikai ételek és éttermek

Dél-afrikai ételek és éttermek - biltongA dél-afrikaiakat is ugyanazokkal "mérgezik", mint minket: finomított liszt (még a paradicsom szószba is kerül belőle), fehér cukor és hús minden mennyiségben. Az út menti minimál dizájnos kisboltól a csilli-villi bevásárló központig az üzletek széles skála várja a bevásárlókat. A boltok, éttermek kínálatára az angolszász stílus jellemző...>>

 

Dél-afrikai ételek és éttermek - Mit együnk Dél-Afrikában?

Semmiben nem szenvedtünk hiányt Dél-Afrikában (már a szabad mozgást leszámítva). Sőt, könnyebb volt beszerezni igazi tejfölt, és főznivaló kukoricát, mint Franciaországban. Legjobb áron a Pick n Pay (ejtsd: pikenpéj) és a Checkers (ejtsd: csekersz) szupermarketek kínálják áruikat, ha a top minőséget keresed, akkor pedig irány a Woolworth (ejtsd: vulvorsz). Finom, az otthonihoz hasonló kenyérre vágysz és jó minőségű húsra? Akkor a megoldás egy német hentes üzlet lesz.

Dél-Afrikai ételek és éttermek - bevásárlás Dél-Afrikában
Bevásárlás Dél-Afrikában: modern bevásárló központok, széles áruválaszték


Megéheztél bevásárlás közben? Számos étteremlánc vár ínycsiklandozó falatokkal. Angol reggeli, fish&chips (ejtsd: fis end csipsz), hamburger, pizza, stb. minden mennyiségben! Vagy csak rágcsálj egy kis biltong-ot, ami sós szárított hús "chips" (lásd ezen az oldalon a legelső fotó jobb felső sarkában). 

Dél-afrikai ételek és éttermek - fast food minden mennyiségben
Dél-afrikai ételek és éttermek - fast food minden mennyiségben...

A rengeteg bevándorló miatt van itt mindenféle étterem: angolszász, görög, olasz, portugál, afrikaans, stb. Minden népcsoportnak van helyi klubja is, amik szintén tartanak fenn éttermet is (iskolák, sportcentrumok, rendezvény termek, stb. mellett).

A dél-afrikai magyar klubban többször is megfordultunk. Itt ünnepeltük március 15-ét, az Anyák napját, voltunk farsangi bálon, sőt még a klub elnökének esküvőjén is!

Dél-Afrikai ételek és éttermek - dél-afrikai magyar klub rendezvények
Sokat köszönhetünk a dél-afrikai magyar klubnak és Pleskó Lászlónak, aki a klub elnöke. Sok ismeretséget, barátságot kötöttünk itt helyi magyarokkal.

Olasz barátunk, Raffael pedig elvitt bennünket az olasz klubba, ahol mi mást ehettünk volna, mint pizzát, természetesen olyan igazi hangos olasz családi környezetben :)

Dél-afrikai ételek és éttermek - pizza a dél-afrikai olasz klubban
Raffael családja mellett az olasz klubban ismerkedtünk meg a francia pétanque helyi változatával

Raffaelnél betekintést nyerhettünk a bor-, pizza-, és paradicsomszósz készítésbe, persze olasz módra, még a nagymama receptje alapján.

Dél-afrikai ételek és éttermek - salsa pomodoro olasz módra
Salsa pomodoro... Készül a házi paradicsomszósz! Ez kerül pizzára, pasta-ra :)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése