2015. július 22., szerda

2015. január: Új év, új kalandok a javából!

Új év, új kalandok - 2015Egy eredményes, élményekben gazdag 2014-es év után új kalandok várnak ránk 2015-ben is. Folytatjuk az utazást, bár guruló garzonunknak fájó szívvel, de búcsút mondunk néhány hónapra. A január a lázas készülődés és szervezkedés jegyében telik...Irány Dél-Afrika!


Új év, új kalandok! Útlevelünk és repjegyünk már van, ideje megszervezni egy biztonságos helyet a lakóautónknak és robogónknak, ahol az elkövetkezendő pár hónapot fogják tölteni, nélkülünk.
Új év új kalandok - gardiennage, hivernage
A nagy utazás 1. állomása



Alig fél órára találunk egy kedvező árú lakóautó parkolót (franciául hivernage, ejtsd: ivernázs / fél évre 210€-ba került), ahol Joreg sok más társával együtt fog állomásozni. Utazásunk előtti napon érkeztünk a parkolóba, elintéztük a formalitásokat, aztán ott töltöttük az utolsó éjszakát.
Hajnalban keltünk, magunkra öltöttük hátizsákjainkat, érzékeny búcsút vettünk gépparkunktól, és kibaktattunk a buszmegállóba. Elindult a nagy KALAND!
új év új kalandok - úton Dél-Afrikába
Perpignan, pályaudvar - 2. állomás; itt még jól jön a sapka és a meleg ital



Barcelonából repültünk Londonba, majd onnan tovább Johannesburgba (később gyakran olvasod majd a rövidített nevét: Joburg, ejtsd: dzsoburg).
Perpignan-ból (ejtsd: perpinyan) telekocsival mentünk át Barcelonába. A telekocsi azt jelenti, hogy jófej emberek meghirdetik saját utazásukat az interneten, és némi ellentételezés fejében visznek magukkal még 2-3 utast. Szerencsénkre a mi esetünkben mindenki a reptérre ment, így különösebb nehézség nélkül megérkeztünk a 3. állomásra, a barcelonai reptérre. Ez a szolgáltatás Magyarországon is működik, a neve blablacar.
Pár óra múlva leszálltunk Londonban (4. állomás), ahol egy kétszintes repülőgépre szálltunk. Irány DÉL-AFRIKA!
új év új kalandok - repülés Dél-Afrikába
Minket már biztos nem hagynak itt... Reszkess Dél-Afrika, jövünk!



5. állomás - Johannesburg, reptér. Megérkeztünk! Dél-Afrikában akkor volt a nyár, így kellemes meleg fogadott bennünket. Elég bután festettünk téli cuccainkban, teljesen lefáradva.
Szállásadónk, Tibi és olasz barátja, Raffael jöttek ki elénk a reptérre. Gyors ismerkedés, üdvözlés után egy finom reggelivel kezdtünk: zöldséges omlett, pirítós, sült krumpli, üdítő... Micsoda változás egy hagyományos francia reggelihez képest (kávé, croissant, vaj, lekvár)!
új év új kalandok - reggeli Dél-Afrikában
Francia vagy angol reggeli? Te melyiket választod?



Az újdonságoknak, meglepetéseknek, furcsaságoknak ezzel még nem volt vége. Sőt! A java még csak ezután jött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése