Pizza. Egyszerűen imádjuk! Amíg Nizzában éltünk, csak 30 percre Olaszországtól, addig gyakran átugrottunk pizzázni egyet. Így készítjük mi - pizza lakóautóban >>
Serpenyős pizza
A tészta - hozzávalók:
3 dkg élesztő
1/2 liter tej
1 kg liszt
2 dl tejföl
1 ek só
Élesztőt langyos tejben megfuttatod. A lisztet tedd egy tálba, mehet bele a só, és a többi alkatrésszel együtt gyúrj egy nem túl lágy tésztát. Fedd le a tálat egy konyharuhával, és keleszd 1/2 órát meleg helyen.
A rávalók:
mozzarella sajt (vagy más reszelt sajt)
sonka, kolbász, gomba, hagyma, paprika, stb.
Kell még egy serpenyő is a sütéshez. Mi öntött vas grill lapot használunk.
Elkészítés:
A megkelt tésztából vegyél ki egy kisebb zsömlényi darabot. Formálj belőle gombócot, aztán lisztezett deszkán (vagy asztalon) nyújtsd ki akkorára, amekkora a serpenyőd.
Forrósítsd fel a serpenyőt, tedd bele a tésztakorongot (nem kell alá se olaj, se vaj), és vedd le takarékra a lángot/hőfokot. Amikor már kezd átsülni a tészta, kend meg paradicsomszósszal (vagy fűszeres tejföllel, tejszínnel).
Most jöhet a sajt, és arra a finomságok (gomba, sonka, stb.), fűszerek. Mikor megolvadt a sajt, kész a pizza!
Sokan legfelülre teszik a sajtot, de az szerintem "megfojtja" a pizzát, azaz nedves-nyúlós lesz a közepe
Így készül a serpenyős pizza lakóautóban |
Tipp1: A maradék tészta hűtőben 1 hétig eláll, így mindig friss pizzát ehetsz.
Tipp2: Megmaradt a pizza, de ha megmikrózod, már nem lesz ropogós? Vágd fel a maradékot kis szeletekre, darabokra, és serpenyőben süsd át mindkét oldalát.
Tipp3: Ez a tészta nagyon finom lángosnak, sőt zsemlének is :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése