Süt a nap, szép az idő, meleg van. Nem csoda, ha nincs kedved a konyhában ácsorogni. Ilyenkor jól esik a saláta, de legyen ez bármilyen finom és üdítő, egy idő után vágyunk valami másra is.
Brazil hal paradicsomos, kókusztejes szószban - eredeti nevén Moqueca de peixe
Hozzávalók 4 főre:
70 dkg tengeri halfilé (ha fagyasztva veszed, akkor ki kell engesztelni, és papírtörlővel felitatni róla a nedvességet, különben eláztatja az ételt)
4 paradicsom
2 közepes fej hagyma vékonyra szeletelve
3 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
petrezselyem
só, bors
olívaolaj
50 cl kókusztej (ha nincs otthon, ne stresszelj, a tejszín is megteszi)
Elkészítése:
Vágd fel nagyobb kockákra a paradicsomot, és tedd a lábas aljába, sózd, borsozd meg. Erre jönnek a hagyma-, és fokhagyma szeletek. Locsold meg olívaolajjal. Most jönnek a halszeletek, és még egy kis olaj, só, bors. Jöhet annyi kókusztej (vagy tejszín), hogy épp ellepje a halat.
Lassú tűzön, fedő alatt kezdd el főzni. Néha rázogasd meg a lábast nehogy leégjen (a kevergetés nem ajánlott, nehogy szétessen a hal).
Tálalás előtt szórd meg az apróra vágott petrezselyemmel. Igazándiból párolt rizzsel az igazi.
Brazil hal, a könnyű nyári étel |
Megjegyzés:
Nálunk ez az étel, és a rizs is Zepter edényben készül, így minimális időt töltünk a konyhában.
Párolt rizs Zepterben
Hozzávalók:
1 bögre rizs
2,5 bögre víz
2 gerezd fokhagyma
só, bors
2-3 evőkanál olaj
petrezselyem
Rizsfőzés:
Melegíts olajat egy lábasban, és pirítsd meg egy kicsit a rizst. Öntsd fel 2,5x-es mennyiségű vízzel. Jöhet bele a fokhagyma, só, bors. 15-20 perc alatt közepes hőfokon főzd készre a rizst. Tálalás előtt szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.
Párolt rizs készül a Zepter lábasban, ez lesz a köret a brazil halhoz |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése