Palacsinta, gyermekkorunk kedvenc édessége. És talán ezt tanuljuk meg a legkorábban elkészíteni, mikor kuktálkodunk a konyhában. Következzék egy kevésbé megszokott, sós palacsinta >>
Galette bretonne (ejtsd: galett brötonn)
Hozzávalók (30 db palacsintához):
500 gr hajdina (fekete) liszt
150 gr sima liszt
1 tojás
só
1,5 l víz
olaj
Töltelékhez:
sajt, sonka, vékonyra vágott zöldségek, hagymakarikák, spárga, tojás, és bármi egyéb maradék, ami a hűtőben van és szereted :)
Elkészítése:
A palacsinta hozzávalóit összekevered, és legalább egy órán át állni hagyod. Ezalatt előkészítesz mindent a töltelékhez.
Sütés előtt felhevíted a serpenyőt. Olaj és vaj keverékén, hirtelen kisütöd a palacsinta egyik oldalát, és megfordítod. Most jöhet a töltelék. Ráütsz egy tojást a palacsinta még nyers felére és a serpenyőben megtöltöd az összes többi finomsággal. Mehet a só, bors, fűszerek. Amikor a tojás fehérje már megsült (a nehezen sülne, tegyél rá egy fedőt), hajtsd fel a palacsinta négy szélét egy kicsit, és már tálalhatod is.
Gyors és nagyon finom! Tálald salátával :) Mi kecskesajtot és spárgát tettünk a palacsintába |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése