2014. június 18., szerda

Úszás - Magyar úszóérmek Canet-ban

úszás - mare nostrum Canet 2014
Mare Nostrum 2014 - nemzetközi úszósorozat

Úszás - Idén 12 fős magyar úszócsapat képviselte hazánkat a Mare Nostrum elnevezésű nemzetközi úszóbajnokságon. 3, egymást követő helyszínen folyt az úszás. A versenyzők Monte Carlo-ban kezdtek, aztán került sor Canet-en-Roussillon-ra, a harmadik megálló pedig a katalán főváros, Barcelona volt.

 

Canet-en-Roussillon (ejtsd: káné an ruszijon) magyar lakossága 5 főről 17 hétre ugrott egyik napról a másikra! Ez a 12 fős magyar úszócsapatnak volt köszönhető, akik Monte-Carlo után Canet-ban (ejtsd: káné) is gyűjtöttek érmeket.

Monte-Carlo, Monaco

A 32 ország képviselőit felvonultató monacói viadal szombati (jún.7.) fináléi közül Hosszú Katinka nyerte a 400m vegyest, és 200m gyorson pedig ezüstérmes lett.

A 100-as pillangódöntőben az ifjúsági vb-ezüstérmes Szilágyi Liliána kiváló hajrával harmadikként csapott a célba.

A férfiaknál Cseh László magabiztosan győzött 200 m vegyesen két percen belüli idővel (1:59.87), mögötte Verrasztó Dávid lett a második.

úszás - mare nostrum 2014 Verrasztó Dávid

 

Canet-en-Roussillon, Franciaország

Az úszás sorozat második, franciaországi állomását a magyarok 3 éremmel zárták. A harmadik helyen végzett Verrasztó Dávid a férfi 200 vegyes döntőjében. Verrasztó Evelyn és Jakabos Zsuzsa is rajtkőre állt 200m vegyesben, ahol előbbi ezüst-, utóbbi pedig bronzérmet szerzett.
 

Barcelona, Spanyolország

Nem maradtunk érem nélkül Spanyolországban sem! Verrasztó Dávid szerepelt a legjobban a magyarok közül, a Mare Nostrum elnevezésű nemzetközi úszó-versenysorozat befejező állomásán, ahol megnyerte a 400 méteres vegyes döntőjét.

Gratulálunk!

úszás - gratulálunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése